MISTERO, een Brabantse Volksopera.

Vanaf begin 2014 hebben wij anderhalf jaar gewerkt aan de 'remake' van de iconische voorstelling 'Mistero Buffo' van Dario Fo. We hebben (regionale) theatergeschiedenis mogen schrijven met 'Mistero', een Brabantse Volksopera.
Aan de hand van 40 liedjes - fantastisch in het Brabants hertaald door Piet Snijders - werd het publiek langs de grote thema's van Dario Fo geleid: geboorte, liefde, werk, feest, maar ook onderdrukking, oorlog en dood, door een ensemble van meer dan 40 spelers met een live-orkest.
De voorstelling is een overweldigend succes geworden met 15 uitverkochte schouwburgen, maar voor ons als makers was het daarbij een prachtige ervaring, om een unieke balans te creëren tussen de regie van Toon en de vormgeving van Dini, waarbij vooral geroemd werden de indringende metershoge beelden en films. Met name door dit laatste aspect kreeg onze voorstelling, van oorsprong een 'hippie'-voorstelling uit de zeventiger jaren van de vorige eeuw, volgens diverse recensenten een actuele urgentie.

Recensie

Skip Navigation Links