Prova Tem en Tam zeggen niks.Zeker niet tegen elkaar.Ze maken muziek.
Nou ja, ze trommelen. En niet van harte. Het is repetitie: prova.
Het is altijd repetitie. En ook altijd hetzelfde. Behalve vandaag.
Vandaag is er ineens publiek! En, nog nooit gehoord, muziek: prachtige accordeonmuziek, vanuit het publiek, gespeeld door 4 echte muzikanten.De broers Tem en Tam spelen enthousiast mee. Maar als de muziek wegsterft, zijn ze weer alleen met zijn tweeën. Is het weer repetitie: Prova.
De personages Tem en Tam zijn verbasteringen van de initialen van hun vertolkers: de broers Thijs en Toon Maas. Zij startten ongeveer dertig jaar geleden hun theatercarrière als clownsduo en, via diverse omzwervingen, hebben ze op dit moment ieder hun eigen theaterpraktijk als clown, percussionist en theatermaker.Met Prova keren ze terug naar hun muzikale start: de hermunnie.
De muziek is speciaal voor de voorstelling gecomponeerd door Jan van Dongen en wordt gespeeld door een accordeoncombo, bestaande uit Simone van der Weerden, Marina Mulder, Chris de Haas en Ton van der Weerden.Prova is een theaterexperiment met percussie, clownerie, straattheater en prachtige muziek.
De eindregie is in handen van Ankie Groot. Zij doet ook de productie, als vertegenwoordigster van Stichting Cyrk, productiehuis voor straattheater. Prova is mede mogelijk geworden door deondersteuning van ‘In de Brouwerij’. De speeldata zijn zaterdag 4, zondag 5 en zondag 19 april.

Recensie

Skip Navigation Links